Der er netop kommet nye regler for håndværkerfradrag, der i stor udstrækning er fordelagtigt i forbindelse med miljøvenlighed. Det er selvsagt naturligvis rigtigt dejligt, at kunne få en hjælpende hånd fra SKAT til at gøre din bolig mere miljøvenlig; men hvad går ordningen mere specifikt ud på?

Miljøet i højsædet

Selvom du trods alt ikke kan få håndværkerfradrag til en hvilken som helst renovering, så er det dog gudskelov muligt at få fradrag for renoveringer, der gør din bolig mere miljøvenlig. Eksempler på dette kunne være:

  • Hvis du skulle beslutte dig for at udskifte din nuværende isolering med en mere miljøvenlig løsning, så vil du kunne trække udgifterne forbundet med håndværkere fra i skat. Du har nemlig foretaget en renovering, der gør din bolig mere grøn – og dette belønnes med muligheden for at trække dette beløb fra i skat.
  • Hvis du skulle beslutte dig for at udskifte dine vinduer og døre. Her fungerer det på fuldstændigt samme måde som med isoleringseksemplet. Du vil nemlig med et nyt sæt vinduer og døre kunne holde på varmen i din bolig langt bedre – og dette er selvfølgelig lig med langt større miljøvenlighed.

Med andre ord, så skal du forbedre dine eksisterende boligforhold for at kvalificere dig til et håndværkerfradrag.

Hvad er loftet på håndværkerfradrag?

Som udgangspunkt vil du kunne få et håndværkerfradrag på 18,500 kroner om året. Denne pulje deles nu op i to kategorier:

  • Selve håndværkerfradraget: dette er som nævnt udgifterne forbundet med at hyre håndværkere. Dette udgør størstedelen af fradraget, og beløber sig til 12,500 kroner
  • Serviceydelser: de resterende 6000 kroner i fradrag går til de såkaldte serviceydelser, der b.la. dækker over vinduespoleringer og endda udgifter forbundet med at få dine børn passet mens arbejdet står på.

Få råd til renoveringen

På trods af håndværkerfradraget, så koster det jo stadig penge at gøre din bolig miljøvenlig. Du kunne dog overveje at tage et lån på nettet for at få dækket udgifterne. Lån penge nu til din renovering. Selvfølgelig er dette en udgift her og nu, men til gengæld vil din nye grønne bolig med tiden tilbagebetale disse udgifter og mere til.