Vil du gerne sikre dig, at vores jord holder mange år endnu? Vil du samtidig gerne sende et signal til verden om, at den grønne vej er den rigtige? Hvis svaret er ja, så er det helt centralt, at du gør dit hjem mere miljøvenligt. Der findes masser af gode måder at gøre det på, og de behøver ikke alle sammen at være dyre. Nogle gange handler det også om at tænke kreativt. Læs med her, og få gode ideer til en grønnere hverdag på hjemmefronten.

Skift til genbrug

De fleste af os har projekter, som vi løbende arbejder på derhjemme. Det kunne for eksempel være et nyt køkken, forbedring af indretningen eller måske nye fliser på badeværelset. Du tænker måske, at der ikke umiddelbart er så mange grønne løsninger på den fronter, men det er faktisk ikke tilfældet. Du kan nemlig komme rigtig langt med genbrug.

Der findes mange private, som sælger deres brugte køkken, som har en flot bunke fliser liggende eller som sælger ud af materialer, de ikke skal bruge mere. Du kan endda også være heldig at finde gode ting gratis rundt omkring, som folk simpelthen gerne vil af med, fordi de bare ligger og fylder. Naturligvis findes der også butikker, som specialiserer sig i genbrugsmaterialer, så der er også god mulighed for at indkøbe på en mere konventionel måde, hvis du er mere til den slags.

Når du skifter til genbrug, har det den åbenlyse fordel, at der ikke skal produceres en masse nyt, bare fordi du skal skifte køkkenet. Det sparer en masse CO2 i forhold til produktionen, og samtidig er der også mindre skrald, der skal nedbrydes. På den måde gør du alle dele af systemet en tjeneste!

Samtidig kan genbrug være rigtig flot, hvis bare det bliver gjort ordentligt. Upcycling er blevet meget moderne, og det er der gode grunde til. For eksempel er mange ældre materialer i meget bedre kvalitet, end de nye, så de holder ofte længere, selvom de er gamle. Så er der også den stor fordel, at genbrug er billigt – og hvem elsker ikke det?

Få solceller

Solceller er en klassisk løsning på grønne problemstillinger, og det er der mange gode grunde til. De er både yderst gavnlige for miljøet, og samtidig sparer du penge på længere sigt. De kan dog godt være lidt dyre at etablere i første omgang, men det betyder ikke, at det ikke er investeringen værd.

Det kan derfor godt være fornuftigt at tage et lån for at etablere solcellerne. Det kræver selvfølgelig, at du har råd til at afdrage, men hvis det er tilfældet, er det en rigtig god løsning på dine grønne husdrømme. Lån penge, installer solcellerne, og glæd dig til at hjælpe både miljøet og din pengepung på længere sigt.