Mange er blevet opmærksomme på, at vi bør passe på miljøet og klimaet. Vi bør skære kraftigt ned på de ting, der virkelig belaster. Som fx benzindrevne biler, kød og rejser. Rejser belaster miljøet meget, fordi vi gerne flyver eller kører langt i tog eller bil (især når det er billigt at rejse), og det forurener.

Er du meget glad for at rejse, skal du ikke give helt op. Selvom du gerne vil passe på miljøet, så kan du stadig godt rejse. Det vil selvfølgelig være godt, hvis du kan skære lidt ned på antallet af rejser. Og når du tager af sted, så er det godt, hvis du kompenserer for din forurening. Når du forurener lidt mere ét sted, så kan du skære ned et andet sted.

Få solceller

Får du installeret solceller på dit hus, så kan du se det som klimakompensation for din næste rejse. Med solceller belaster du nemlig miljøet mindre i det daglige. Du skærer altså ned et andet sted. Så kan der godt være plads til en rejse. Du holder nemlig din forurening på nogenlunde samme niveau, fordi du skærer ned her og belaster mere der.

Hvis du installerer solceller, har det også andre fordele. Fx kan dit hus blive mere værd. Der er nemlig større og større efterspørgsel på huse med miljøvenlige installationer.

Solceller udnytter solens energi

Når vi forurener, så er det fordi vi bruger energikilder, som ikke er gode for miljøet. Vi er dog heldigvis godt i gang med at lave bedre energikilder, der udnytter en ikke forurenende energikilde. Fx solen.

Solceller udnytter solen. Når den skinner på dem, laver de lysets energi om til elektrisk energi eller varme. Du kan altså fx bruge solen til at få varmet dit badevand op. Det forurener langt fra lige så meget som at varme vandet op med et oliefyr.

Skift dine energikilder ud

Er du virkelig glad for at rejse, kan du kompensere noget mere. Du kan gøre andet end at få sat solceller op i dit hus. Du kan også skifte dit gamle oliefyr ud med et jordvarmeanlæg. Det udnytter ikke solens energi, men tager varme fra jorden.

Skifter du løbende dine forskellige installationer i huset ud med mere miljøvenlige versioner, så har du kompenseret for dine rejser. Betyder de meget for dig, så vil det være arbejdet værd. Et nemt sted at starte er med solceller.

Kom i gang med det samme

Tænker du allerede på din næste rejse, så kan du også begynde at tænke på din klimakompensation. Her på siden kan du læse meget mere om solceller. Du kan blive klogere på, hvilket anlæg du skal vælge, og hvordan solceller fungerer.

Et solcelleanlæg vil være en investering. Derfor er det en god idé at undersøge markedet grundigt, før du bestiller. Du bør lægge lidt arbejde i at få valgt det helt rigtige anlæg til dit hus.Selvom solceller er en større investering, så kan de til gengæld tjene sig ind igen. Med lidt tålmodighed kan solcellerne altså også være en god forretning for dig. Du kan nemlig spare eller ligefrem tjene penge med solceller.